Vader verdacht van doodsbedreiging advocaat van moordenaar dochter (14): rechter wil geluidsopname horen

De strafzaak tegen de vader van de vermoorde Varscha uit Wildervank is vrijdag achter gesloten deuren behandeld bij de politierechter in Assen. De man zou de advocaat van de moordenaar van zijn 14-jarige dochter met de dood hebben bedreigd.

De zaak is volgens de rechter bij hoge uitzondering niet openbaar vanwege de buitengewoon gevoelige omstandigheden van de verdachte. Zijn dochter Varscha werd in september 2002 vermoord. In de badkamer van haar ouderlijk huis werd zij door verwurging om het leven gebracht. Krish J., eerder een goede vriend van de familie, is in 2004 door het hof in Leeuwarden veroordeeld tot tien jaar cel en tbs voor de moord op het meisje.

Gedreigd met bom onder auto

Vorig jaar hoorden de nabestaanden via dat J. inmiddels buiten de muren van de tbs-kliniek wordt behandeld en zelfstandig woont. Dat kwam naar buiten na een tbs-verlengingszitting. De vader van het vermoorde meisje zou daarop telefonsich contact hebben gezocht met de advocaat van J. uit Deventer. Hij zou gezegd hebben: ,,Er komt een bom onder je auto. Je bent je leven niet zeker. Jij en je kinderen niet. Ik geen kind, jij geen kind.”

Geluidsopnames

De gewraakte doodsbedreigingen zouden op de voicemail van de advocaat staan. De rechter heeft bepaald dat geluidsopnames nog aan het dossier moeten worden toegevoerd. In afwachting daarvan is de strafzaak vrijdag aangehouden. Op 19 december wordt de zitting hervat. Ook dan is het achter gesloten deuren. Het vonnis van de politierechter, die volgt aan het einde van de zitting, is wel openbaar.

Nieuws

menu