Vakbond houdt vast aan deal met Jumbo, lege schappen dreigen

FOTO ANP

De vakbonden gaan niet opnieuw onderhandelen met Jumbo over een nieuwe cao voor werkers in de distributiecentra, waaronder die in Beilen. Ze dreigen met staking, waardoor de schappen van Jumbo vlak voor het belangrijke paasweekend leeg dreigen te raken.

,,We hebben een deal en die moet nagekomen worden”, zegt bestuurder Henk van der Ploeg. De vakbonden FNV en CNV dreigen vlak voor het voor supermarkten belangrijke paasweekend met acties vanwege het verbreken van de nieuwe cao voor medewerkers in de distributiecentra. ,,Als ze daar stoppen, gaat Jumbo dat wel merken.’’

De deal over onder meer een loonsverhoging van 1,75 procent werd maandagavond bereikt. Handen werden geschud volgens de vakbond, maar nog geen half uur later meldde de Jumbo-onderhandelaar dat de supermarkt afzag van de overeenkomst. Het concern stelt zich op het standpunt dat het akkoord nog aan de achterban moest worden voorgelegd.

Jumbo rekent erop dat de partijen weer rond de tafel gaan. ,,Geen sprake van”, zegt Van der Ploeg. ,,We hebben al een deal.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu