Vakbond ongerust over crisis bij Vanboeijen

Vakbond ongerust over crisis bij Vanboeijen

Vakbond FNV en de Centrale Verwantenraad houden volgende week bijeenkomsten over de interne crisis bij zorginstelling Vanboeijen in Assen.

Vakbond FNV en de Centrale Verwantenraad houden volgende week bijeenkomsten over de interne crisis bij zorginstelling Vanboeijen in Assen.

De verwantenraad gaat de familieleden van de verstandelijke beperkte cliënten in Meppel en Assen bijpraten over de vele verwikkelingen in de afgelopen maanden. Eerder al stelde de raad een verklaring op, waarin het bestuur zijn zorgen over de situatie uitsprak. De zorg voor de cliënten is niet in het geding, stelde voorzitter Jacob Halma, maar de elkaar opvolgende interim managers en ontslagprocedures voor de rechtbank kosten wel veel geld en dat gaat uiteindelijk ten koste van het zorgbudget.

Ook de FNV houdt in Assen een bijeenkomst voor het personeel van Vanboeijen. De bond maakt zich ongerust over de situatie en het geruzie aan de top. Dat zegt vakbondsbestuurder Riek van Kampen. Vanuit de instelling krijgt zij berichten van medewerkers die zich grote zorgen maken over de constante bestuurswisselingen. Ook zijn er vraagtekens over de rol van de Raad van Toezicht.

Van Kampen heeft ook kritiek op de aanstelling van Ben van Kessel als interim-bestuurder. Hij was lid van de Raad van Toezicht. ,,Op basis van de ledenraadpleging gaan we eventuele vervolgstappen nemen. Ik ga daar niet op vooruitlopen." De medezeggenschapsraad (MZR) van Vanboeijen heeft voor juridisch advies een advocaat ingeschakeld. De MZR heeft zich tegen de benoeming van Van Kessel uitgesproken.

In korte tijd zijn bij Vanboeijen twee (interim)directeuren en twee regiomanagers met een vertrekregeling weggestuurd. Woensdag wordt uitspraak gedaan in een ontslagzaak van de derde regiomanager.

Nieuws

Meest gelezen

menu