Van Dijk koopt schoolpand de Flint

Projectontwikkelaar Peter van Dijk is de nieuwe eigenaar van de Flint, het voormalige schoolgebouw van het Drenthe College aan de Flintstraat. Deze week is de koop officieel bezegeld bij de notaris.

Projectontwikkelaar Peter van Dijk is de nieuwe eigenaar van de Flint, het voormalige schoolgebouw van het Drenthe College aan de Flintstraat. Deze week is de koop officieel bezegeld bij de notaris.

De Flint kwam leeg te staan toen de horecaopleiding van het Drenthe College in september verhuisde naar het gebouw van Stenden Hogeschool. Van Dijk heeft nog geen nieuwe bestemming voor het 3000 vierkante meter omvattende complex gevonden. ,,Gezien de locatie aan de rand van het centrum is er vast wel belangstelling voor'', stelt hij. De aankoop van de Flint is voor Van Dijk niet alleen een zakelijke beslissing. Ook nostalgie speelde een rol. Tot begin jaren tachtig woonde de 49-jarige projectontwikkelaar namelijk aan de Flinthorst, nog geen 100 meter van de Flint. In zijn jonge jaren speelde hij vaak bij de Flint en de naastgelegen, inmiddels gesloopte huishoudschool. ,,Voetballen, tikkertje, vuurtje stoken, stiekem roken: het was een echt kwajongensparadijs. Een prachtige tijd'', blikt Van Dijk terug. Eind jaren zeventig hielpen van Dijk en zijn vriendjes in hun vakantie zelfs mee met de uitbreiding van het pand. ,,Cement sjouwen, stenen klaarleggen, water halen. We hadden het er druk mee.''

Het commerciële zat er toen al duidelijk in, want Peter hielp alleen maar mee als hij aan het eind van de werkweek in ijsjes werd uitbetaald. Dat werd inderdaad beloofd, maar toen het puntje bij het paaltje kwam en de klus was geklaard, konden de jongens fluiten naar hun ijs. Ze namen daarom wraak. ,,Ik zeg niet hoe, maar de bouw liep er enige vertraging door op'', bekent Van Dijk.

Hij heeft zijn jeugdzonde trouwens netjes opgebiecht tijdens de onderhandelingen met het Drenthe College. ,,Ze moesten er hartelijk om lachen. Of ze de schade bij aankoopprijs hebben opgeteld? Geen idee. Dat zou wel een stunt zijn geweest'', grinnikt Van Dijk.

Hij wil niet zeggen hoeveel hij voor de voormalige school aan de Flintstraat heeft betaald.

Nieuws

Meest gelezen

menu