Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam blij: app, film én welkomstbord

Wethouder Robert Kleine (links) en Gerrit Lamberts. Eigen foto

Het Van Gogh Huis in Nieuw- Amsterdam heeft een nieuwe app. Hiermee neemt een virtuele Vincent van Gogh de bezoeker mee door het museum. Zaterdag was de Emmer wethouder Robert Kleine (CDA) bij het Van Gogh Huis om de app te lanceren. Ook onthulde hij het nieuwe welkomstbord.

,,We zijn blij dat we met technologie van nu het verleden voor een brede groep levendig kunnen maken. Zeker voor de jongere bezoekers zal de app een aantrekkelijke toevoeging zijn aan het museum,” zegt voorzitter Gerrit Lamberts. De interactieve app is ontwikkeld in samenwerking met SMRE, NHL Stenden en CFX Squad uit Emmen. De app kan op de eigen telefoon gedownload worden en ook de tablet van het Van Gogh Huis kan worden gebruikt.

Fimopstelling

Ook heeft het Van Gogh Huis met financiële steun van de gemeente Emmen een compleet nieuwe filmopstelling geïnstalleerd naast het kamertje waar de schilder in 1883 ruim twee maanden woonde, werkte en sliep. In een negen minuten durende film vertelt de Amsterdamse acteur Mike Reus aan de hand van brieffragmenten van Van Gogh hoe de schilder zijn dagen in Drenthe beleefde. In zijn Drentse periode – hij verbleef ook nog drie weken in Hoogeveen – maakte van Gogh zo’n veertig schilderijen, tekeningen en briefschetsen.

Het nieuwe welkomstbord kreeg het Van Gogh Huis van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Op het bord staat een afbeelding van een zelfportret van de beroemde schilder, met een tekstfragment uit één van de 23 brieven die Van Gogh schreef tijdens zijn verblijf in Drenthe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu