Jongens uit Meppel en Staphorst gaan op de scooter en in 45 kilometerautootje op vakantie naar Texel: 'We hebben een aantal keren van zitplek gewisseld, want hele reis op een scooter afleggen is niet te doen'

Vier jongens van 16 en 17 jaar oud uit Meppel en Staphorst zijn met de 45 kilometer auto en de scooter op vakantie gegaan naar Texel. De heenreis duurde 8 uur. Foto: eigen foto

Vier jongens van 16 en 17 jaar oud pakten ‘spontaan’ de 45 kilometerauto en de scooter en besloten vakantie te gaan vieren op Texel. Maar liefst 8 uur deden ze over de heenreis. Nick Lugtmeijer en Jael Jansen uit Meppel en Jort Rienties en Jeffrey Vogelzang uit Staphorst beleefden een heel avontuur. Jael vertelt.

Hoe kwamen jullie op het idee?

„Onze vakanties - naar Italië en Spanje - konden niet doorgaan vanwege het coronavirus. Een vriend van ons zat op een camping op Texel met zijn ouders en een paar vrienden. Om toch nog iets van vakantie te hebben, besloten we ze te gaan opzoeken en een paar dagen op Texel te verblijven.”

Met de 45 kilometerauto en de op de scooter?

„Ja, dat zijn onze vervoersmiddelen. Ik heb een 45 kilometerauto en Jort een scooter. Twee vrienden wilden wel mee. We hebben onze spullen ingeladen en zijn op reis gegaan.”

Ging dat een beetje?

„Het was een hele onderneming. We moesten een route uitstippelen waar we zowel met de scooter als de microcar langs konden. Dat bleek lastig. Het fietspad op de Afsluitdijk was afgesloten, dus we moesten al via de Lelydijk. Soms waren de fietspaden veel te krap en moest ik keren. We hebben een aantal keren van zitplek gewisseld, want de hele reis op een scooter afleggen is niet te doen. We hebben er zo’n 8 uur over gedaan om bij de boot in Den Helder te komen en vervolgens naar Texel te vertrekken. Het was een hele rit, maar we hebben heel veel lol gehad. Het was echt heel leuk.”

En eenmaal op Texel...?

„De verhalen over onze reis gingen als een lopend vuurtje over de camping. We werden door veel mensen aangesproken. Nieuwe campinggasten wisten meteen wie we waren: ‘jullie zijn toch de jongens uit Meppel die hier met de 45 kilometerwagen zijn gekomen’. Op Texel hebben we ons prima vermaakt. Gezellig met onze vrienden, lekker gegeten, genieten op het strand. Na drie dagen gingen we weer naar huis. De terugreis ging een stuk sneller, zelfs met meer en langere tussenstops.”

Volgend jaar weer?

„Haha, we denken er wel over na. Het was een leuk avontuur en de reacties zijn heel positief.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu