Van elektronisch dossier tot beeldbellen: ook ouderenzorg in Drenthe ontkomt niet aan techniek

Een elektronisch cliëntendossier en de toepassing van nieuwe digitale snufjes om cliënten beter te kunnen volgen. Zorggroep Drenthe omarmt de technologie om de komende jaren goede zorg te kunnen blijven bieden.

Messchenstaete in Assen: Zorggroep Drenthe wilde hier wonen en zorg combineren, maar dit kwam niet uit de verf. De organisatie gaat zich nu meer op de zorg concentreren.

Messchenstaete in Assen: Zorggroep Drenthe wilde hier wonen en zorg combineren, maar dit kwam niet uit de verf. De organisatie gaat zich nu meer op de zorg concentreren. Foto: Marcel Jurian de Jong

Dit valt te lezen in het beleidsplan voor de komende drie jaar dat de directie deze week met de medewerkers deelt. In het plan staat onder andere te lezen hoe de zorggroep denkt ondanks de schaarste aan medewerkers de zorg op peil te houden of zelfs te verbeteren. Zorggroep Drenthe heeft zeven locaties in Assen, Beilen, Zuidlaren, Eelde, Rolde en Roden en biedt ook thuiszorg.

Elektronisch cliëntendossier

Zorggroep Drenthe wil de komende jaren flink investeren in de ontwikkeling van een elektronisch cliëntendossier. Dit moet er toe leiden dat de medewerkers methodischer en efficiënter gaan werken. Informatie kunnen ze zo beter met elkaar delen. Het moet er toe leiden dat de medewerkers en beter en actueler beeld hebben van hun cliënten, waardoor ze gemakkelijker de juiste beslissingen kunnen nemen.

Daarnaast gaat Zorggroep Drenthe zich de komende jaren verdiepen in de mogelijkheden van e-Health. Hoe het er precies gaat uitzien, is dus nog niet helemaal duidelijk, maar er zijn al tal van uiteenlopende systemen, variërend van beeldbellen tot stofzuigerrobots. Jongere generaties dragen al dikwijls horloges waarmee ze in de gaten kunnen houden of ze genoeg bewegen, hoe hoog hun hartslag is en of ze niet te lang blijven zitten. Dergelijke technologie zijn ook in de ouderenzorg toepasbaar.

Duizenden zorgmedewerkers nodig

Toepassing van deze nieuwe technologie is volgens Zorggroep Drenthe hard nodig om de zorg op peil te houden. Voor 2022, dus eigenlijk binnen een jaar, zijn er landelijk 63.000 nieuwe medewerkers nodig voor de thuis- en verpleeghuiszorg. We moeten fundamenteel anders werken en anders nadenken over wat zorg, welzijn en preventie is, stelt Zorggroep Drenthe.

De zorg moet er op gericht zijn dat mensen zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven houden, ook al krijgen ze door de ouderdom te maken met beperkingen. Ook in hun laatste levensfase moeten ouderen het gevoel hebben er toe te doen en waardevol te zijn. De medewerkers moeten zoveel mogelijk aan hun verlangens tegemoet komen en als uitgangspunt hanteren wat ze nog wel kunnen.

Focus ligt komende jaren nog meer op zorg

Zorggroep Drenthe staat nu ruim twee jaar onder leiding van Lex Smetsers. Hij is de opvolger van Sape Pranger. Met het nieuwe beleidsplan stuurt Smetsers de zorggroep definitief een wat andere kant op. Pranger had als filosofie dat Zorggroep Drenthe ook in de woonbehoefte van ouderen moest voorzien en stelde de combinatie van wonen en zorg centraal.

Het meest opvallende voorbeeld was Messchenstaete in Assen, waar Zorggroep Drenthe huurappartementen ontwikkelde in het duurdere segment. Hier kunnen senioren zeer comfortabel en geheel zelfstandig gaan wonen, dan zijn ze goed onder de pannen als ze wel meer zorg nodig hebben.

Het project maakte de verwachtingen niet waar. Messchenstaete kreeg een aantal andere functies en doelgroepen. Smetsers stelt in het nieuwe beleidsplan vast dat senioren over het algemeen zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven en dat de Zorggroep zich op de verpleging en de zorg moet concentreren voor wie dat zelfstandig wonen niet is weggelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu