Zo laten makelaars de potentie van een huis zien op Funda: 'Je moet mensen soms een handje helpen'

Links zoals het is, rechts zoals het kan worden. Foto: Groenhout Makelaars en ZIEN24

Behang eraf, strak stucwerk erop. Bruine schrootjes weg, wit plafond erin. Het valt nog niet altijd mee de potentie van een huis te zien. Daarom helpen makelaars de kopers soms een handje. Zoals bij deze woning in het Drentse Schipborg die voor 749.500 euro te koop staat.

De een is er heel goed in er 'doorheen' te kijken. Maar de ander rent gillend weg bij het zien van een volledig bruin interieur. Makelaar Dennis van der Veen van Groenhout Makelaars in Zuidlaren ziet beide typen voorbij komen.

Hij heeft de woning in Schipborg in de verkoop. „Mensen zijn vaak erg beeldgericht. En waar de een er toe in staat is te zien wat het kan worden, is dat voor een ander heel moeilijk. Dus moet je mensen soms een handje helpen."

Dat gebeurt hier. Op Funda staat te lezen bij de woning: 'Foto's van binnen geven een indruk van hoe het interieur met weinig inspanning gemoderniseerd kan worden.'

Groenhout Makelaars werkt samen met het bureau ZIEN24 dat de impressies maakt. Niet bij elke woning is het nodig de techniek in te zetten. „Bij nieuwbouwwoningen gebeurt het natuurlijk", zegt Van der Veen. „En bij een woning als deze is het heel geschikt. Het huis is kwalitatief extreem hoogwaardig gebouwd. Deze impressies zorgen er voor dat mensen misschien toch gaan kijken. We moeten ze verleiden binnen te komen."

Het huis stamt uit 1996. De aankleding van de woning lijkt een paar decennia ouder te zijn. Juist daarom lijken de visualisaties hier hun werk te doen. De bruine trap heeft in de plaatsgemaakt voor een stilistisch wit exemplaar.

Deze woningmarkt is booming. Dit huis staat acht weken te koop. Dat lijkt niet lang, maar vaak is een woning in de huidige markt al veel sneller verkocht. „De eerste 2, 3 weken is het bij sommige huizen heel druk en vaak zijn ze dan verkocht. Als dat niet gebeurt duurt het wat langer en krijg je een normale markt."

Dat was bij deze woning ook zo. De impressies zijn daarom later toegevoegd. „En we merken dat er sinds die tijd meer interesse is", zegt Van der Veen.

Bekijk de woning hier op Funda.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu