Van moord verdachte bewoner GGZ-kliniek Zuidlaren blijft twee weken langer vastzitten

Foto: Persbureau Meter

De 30-jarige bewoner van de GGZ-instelling Lentis in Zuidlaren die verdacht wordt van de moord op een medebewoner in de instelling blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdagmorgen bekendgemaakt.

De man wordt verdacht op verdenking van moord of doodslag. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen, kon het OM niet mededelen.

Het drama vond vorige week donderdag plaats. Het slachtoffer werd ‘s avonds dood in zijn kamer aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en er is direct een nader onderzoek gestart. Zowel de verdachte als de patiënt woonden op locatie De Es. Hier worden patiënten met psychiatrische problemen geholpen terug te keren naar een eigen woonruimte.

Woonvorm voor tbs

Op het Dennenoordterrein in Zuidlaren zijn verschillende klinieken gevestigd die zich met psychiatrie en aanverwante zaken bezighouden. Zo is er de forensisch psychiatrische kliniek van Forint, die onlangs is uitgebreid met een woonvorm voor tbs’ers die in de laatste fase van hun behandeling zitten. Lentis zelf heeft er behalve het hoofdkantoor nog een vijftal klinieken, waar cognitieve gedragstherapie wordt gegeven, veelal aan ouderen.


Nieuws

Meest gelezen

menu