Vanboeijen in Assen schikt ontslag voor rechtszaak

Vanboeijen in Assen. Foto: Google Streetview

Met een van de twee op non-actief gestelde topmanagers heeft gehandicapteninstelling Vanboeijen in Assen dinsdag overeenstemming bereikt over ontbinding van haar arbeidscontract.

Met een van de twee op non-actief gestelde topmanagers heeft gehandicapteninstelling Vanboeijen in Assen dinsdag overeenstemming bereikt over ontbinding van haar arbeidscontract.

Dat bevestigt haar advocaat Marnix van Daal. Het gaat om regiomanager Karin van der Vries, die afgelopen voorjaar ook al voor de rechter stond om haar ontslag aan te vechten. Zij deed dat met succes. Eind vorig jaar startte Vanboeijen een nieuwe ontslagprocedure.

Ontslagzaak
Woensdag gaat de rechtszaak om haar ontslag niet door, omdat een schikking is getroffen. De ontslagzaak tegen de andere regiomanager, Karin Verkerk, wordt voor zover bekend wel doorgezet. De rechtszaak dient woensdagmorgen bij de kantonrechter in Assen. Bij Vanboeijen werken 1600 medewerkers in de zorg voor cliënten met een (ernstige) verstandelijke beperking.

De twee regiomanagers zijn al maanden vrijgesteld van werkzaamheden. Samen met de directeur en een collega vormden ze het managementteam dat de dagelijkse leiding heeft in de organisatie. Sinds bijna een jaar zijn er grote problemen binnen dat team. In oktober is de directeur al opgestapt.

Crisis
In november werden resultaten van een intern onderzoek naar de interne crisis bij Vanboeijen bekend. Interim-directeur Dick van Goor zei naar aanleiding van dat onderzoek geen mogelijkheid meer te zien voor een vruchtbare samenwerking met de twee regiomanagers. Hun werkzaamheden zijn overgenomen door interim-managers. Ook is toen een ontslagprocedure bij de kantonrechter in gang gezet tegen de twee regiomanagers.

Volgens advocaat Van Daal van de manager met wie op het laatste moment een schikking is getroffen, is afgesproken dat Vanboeijen hierover direct een bericht naar buiten brengt. Maar bij de gehandicapteninstellingen wil niemand reageren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu