Vanboeijen onder verscherpt toezicht inspectie

Medewerkers bieden Janny Vlietstra zo'n 1100 handtekeningen aan. FOTO HILBRAND DIJKHUIZEN

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft zorginstelling Vanboeijen onder verscherpt toezicht gesteld. Dit heeft de inspectie vrijdag bekend gemaakt.

De maatregel geldt voor zes maanden. De bestuurlijke onrust bij Vanboeijen kan leiden tot risico's voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg, stelt de inspectie.

De medewerkers van Vanboeijen hebben de inspectie de afgelopen tijd benaderd omdat zij zich grote zorgen maken over de situatie bij Vanboeijen. Daar is het al onrustig sinds begin 2014. Begin dit jaar zegden het managementteam, de medezeggenschapsraad en circa twee derde van de medewerkers hun vertrouwen op in de Raad van Toezicht.

De inspectie heeft maandag 22 en dinsdag 23 februari gesprekken gevoerd met de medezeggenschapsraad en de verwantenraad. Daaruit bleek dat allerlei ontwikkelingen in de zorgverlening stil stonden. De inspectie vindt dat er op korte termijn maatregelen moeten volgen. Er zullen onaangekondigde bezoeken plaatsvinden bij de instelling. Als er niet snel verbetering volgt, overweegt de inspectie een passende bestuursrechtelijke maatregel te nemen.

Bij Vanboeijen werken circa 1700 medewerkers. De instelling biedt zorg en ondersteuning aan 750 cliënten met een verstandelijke beperking.

Wat ging er aan de maatregel van de Inspectie vooraf? Lees het terug in de tijdlijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu