Vanboeijen: wat gebeurde er tot nu toe?

Vanboeijen in Assen. Foto: Google Streetview

Gedwongen ontslagen en plotseling vertrekkende bestuurders. De zorggroep voor mensen met een verstandelijke beperking is de afgelopen weken bijna onafgebroken in het nieuws. Verslaggevers Daniëlle Molenaar en Hilbrand Polman volgen de zaak voor deze krant. De artikelen die zij schreven vormen de basis van dit overzicht.

Zorggroep Vanboeijen

Zorggroep Vanboeijen is een zorginstelling voor kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met een verstandelijke beperking. De instelling biedt zorg aan meer dan 700 mensen met een (complexe) zorgvraag bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Er werken zo’n 1600 mensen op locaties in onder andere Assen, Anderen, Broekhuizen, Grolloo, Havelte, Hoogeveen, Meppel, Roden en Steenwijk.

De organisatie en de hoofdrolspelers

De dagelijkse leiding van de zorggroep is in handen van het managementteam, dat bestaat uit de directeur en drie managers. Karin van der Vries is regiomanager Noord en Zuid, Karin Verkerk heeft de regio's Noord en Park Diepstroeten onder haar hoede. Ben van Kessel is sinds eind februari interim-directeur van de zorggroep.

De zeven leden tellende raad van toezicht, sinds 1 februari 2016 onder voorzitterschap van Janny Vlietstra, ziet toe op het beleid van het managementteam en benoemt ook de leden van het mt. 

Daarnaast hebben de medezeggenschapsraad, de cliëntenraad en de verwantenraad inspraak in het beleid van het managementteam. De schakel tussen deze drie organen en het managementteam is de raad van toezicht, die periodiek overleg voert met de verschillende belangengroepen. 

Nieuws

Meest gelezen

menu