Varkens op de N33: volle vrachtwagen kantelt, lange file tussen Gieten en Rolde (update)

De aanhanger van een veewagen met 140 varkens is donderdagochtend gekanteld op de N33 tussen Gieten en Rolde. Hierdoor belandde een groot deel van de varkens op de autoweg.

Bij het ongeval zouden in ieder geval tien varkens zijn omgekomen. Een fotograaf die ter plekke is, meldt dat de dierenarts ook enkele zwaargewonde varkens uit hun lijden heeft moeten verlossen. De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond bij het ongeluk.

Een tweede veewagen kwam ter plekke om de varkens van de snelweg af te halen.

File

Achter de gekantelde veewagen is een lange file ontstaan. De auto’s worden via de N33 teruggeleid naar verkeersplein Gieten om vanuit daar een andere route te nemen. Verkeer op de N33 wordt ter plaatse omgeleid via de N34, de N374 en de N376 en vice versa.

Verkeer op de snelweg A7 met bestemming Assen kan het beste omrijden via de A7/N7 en de A28. Automobilisten moeten de omleidingsborden met U13 volgen. Naar schatting duurt de totale afhandeling tot het einde van de middag.

Rond één uur meldde Rijkswaterstaat dat de rijbaan richting Gieten weer was vrijgegeven.

Schade aan vangrail

De aanhanger heeft ook schade aan de vangrail van zowel de binnen- als buitenberm veroorzaakt. Rijkswaterstaat meldt dat de schade gedurende de dag wordt herstelt. Voor het herstellen van de vangrail in de buitenberm wordt op de rechterrijstrook een snelheidsbeperking ingesteld. Voor het herstellen van de vangrail in de middenberm sluiten we de linkerrijstrook af. Vanavond na 19.00 uur worden de geleiderails hersteld.
 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu