Vastgoud Groningen failliet: nog weinig duidelijk over projecten

Impressie van het bouwplan in het stadshart van Eelde

Het faillissement van de Groningse projectontwikkelaar Vastgoud leidt tot onduidelijkheid over de projecten die het bedrijf onder zijn hoede heeft. Zo is er onrust ontstaan over het centrumplan voor Eelde. Leefbaar Tynaarlo heeft er raadsvragen over gesteld.

Curator Gerard Breuker verwacht echter niet dat het faillissement in Eelde tot ‘grote rampen’ gaat leiden. „Dat zou anders zijn als al met de bouw begonnen was. Het is zaak het project aan een andere partij over te dragen. Dit leidt tot een tijdelijke vertraging.”

In de loop van de week meer duidelijkheid

Het faillissement is eind vorige week uitgesproken. Breuker heeft daarom nog niet een goed beeld van de situatie bij de projectontwikkelaar. „In de loop van de week kan ik daar meer over zeggen.”

Vastgoud heeft ook projecten in Nieuwolda, Winschoten en Scheemda. In Nieuwolda en Scheemda gaat het om woonzorgcomplexen, Vastgoud werkt aan een gezondheidscentrum in de voormalige LTS in Winschoten. In de stad Groningen ligt nog een plan voor 58 appartementen aan de Friesestraatweg.

In Eelde gaat het om een belangrijk project voor de vernieuwing van de dorpskern. Het betreft de bouw van 33 appartementen op de zogenoemde Doedens-locatie nabij de dorpskerk, die de afgelopen jaren in verval is geraakt. De ontwikkeling loopt al geruime tijd. Het plan is na bezwaren van dorpsbewoners aangepast door architect Harry Nanninga van HJK Architecten.

Alternatief plan

Daarnaast ligt er nog een alternatief plan van de ondernemers van Jumbo Pepping en de Hema in het dorp. Dit voorziet in minder appartementen, meer parkeerruimte en de verhuizing van het Klompenmuseum naar het dorpshart.

Directeur Harm de Vries van Vastgoud vindt het niet gepast om commentaar te leveren. Leefbaar Tynaarlo wil onder meer weten hoeveel de vertraging de gemeente verwacht door het faillissement en of de gemeente financiële gevolgen zal ondervinden door het faillissement.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu