Vechtsportgala North vs. The Rest in Marsdijkhal Assen

Leek doorbreekt taboe op 'kooigevechten'

Na enkele jaren komt er weer een vechtsportgala naar Assen. Toppers zoals Assenaar Paulo Boer (MMA) en Beilenaar Koos Wessels (K-1) nemen het tijdens het gala North vs The Rest op tegen nationale en internationale vechters. Het toernooi wordt op 28 februari gehouden in de Marsdijkhal. 's Middags betreedt de jeugd de ring en vanaf 16.00 uur nemen de senioren het tegen elkaar op.

Naast lokale vechters komen ook nationale toppers van wereldklasse, zoals Peter Aerts en Remy Bonjasky, naar Assen om hun vechters te coachen.

Tjalf Sanders, één van de organisatoren, vertelt dat er ook nog iets ‘legendarisch' gaat gebeuren. ,,De kinderen van een wereldberoemde grootheid zullen in Assen hun eerste partij vechten. Wie dat zijn, willen we niet zeggen, zodat we de kinderen niet te veel druk opleggen.” Na enig aandringen, wil Sanders wel kwijt dat het gaat om de ‘zoon en dochter' van een Nederlandse vechter die in Japan ‘niet normaal over straat kan'.

Sanders hint daarmee op de sterrenstatus die drievoudig K-1-wereldkampioen Peter Aerts heeft in Japan. En laat Aerts nou net een zoon en een dochter hebben die ook geregeld in de ring staan.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu