Veel animo voor starterswoningen nabij sportpark Nieuw-Weerdinge

Illustratie: MD Visuals

Er is veel belangstelling voor de acht starterswoningen die gebouwd moeten gaan worden nabij de sportvelden van Nieuw-Weerdinge. Een inloopbijeenkomst in dorpshuis De Badde werd dinsdagavond door ruim veertig liefhebbers bezocht.

De beoogde bouwplek ligt aan de straat Zegge in het nieuwbouwgebied Mandebroek 3. Het plan gaat uit van vier twee-onder-een-kapwoningen, elk met een inhoud van zo’n 340 kuub. De onderdelen komen kant en klaar uit de fabriek en worden op de bouwplaats in een mum van tijd in elkaar gezet.

De prijs nog een beetje drukken

Door zelf mee te helpen, kunnen de kopers de prijs drukken. ,,Dan moet je denken aan enkele duizenden euro’s per woning. Het gros van de werkzaamheden doen wij zelf, ook omdat dit specifieke kennis vereist en wij er zeker van willen zijn dat alles conform planning verloopt’’, zegt initiatiefnemer Ben Verstraten, directeur van Q-Vention uit het Brabantse Uden.

Laat de koper alles over aan Q-Vention, dan moet hij of zij rekening houden met een koopprijs van 175.000 euro vrij op naam.

,,Voor mij mogelijk een interessante optie’’, aldus Thom de Vries (25), die zich dinsdagavond uitgebreid liet voorlichten. Hij woont nog bij zijn ouders in Nieuw-Weerdinge en wil graag op zichzelf gaan wonen. ,,In dit dorp en liever geen huur.’’ Zijn voorkeur gaat uit naar een splinternieuwe woning. ,,Dan zit je ook niet meteen met veel onderhoudskosten.’’

‘We willen graag van huur naar koop’

Ook Anouk Loods (22) en Marco van Riezen (25) waren aanwezig. Anouk komt van oorsprong uit Emmen, Marco uit Ter Apel. Zo’n anderhalf jaar woont het stel samen in Nieuw-Weerdinge. ,,Met veel plezier. Maar we graag van huur naar koop. Zeker met de huidige rentestand is kopen aantrekkelijk. En dit nieuwbouwplan spreekt ons aan.’’

De bijeenkomst trok eveneens mensen van boven de zestig. Twee gepensioneerde stellen die altijd in Nieuw-Weerdinge hebben gewoond, vertelden dat het tuinonderhoud bij hun huidige koopwoning hen te veel werd.

Hoewel er tekeningen en plattegronden beschikbaar waren, vonden de beide stellen het moeilijk om zich al een goed beeld te vormen van de nog te bouwen huizen. ,,Het zou mooi zijn als er hier al zo’n huis stond. Dan konden wij kijken hoe het er echt uitziet.’’

Gaat alles naar wens, dan kan de bouw in maart beginnen

Verstraten, die bij dit project samenwerkt met het Emmer architectenbureau Detail 10, was blij verrast door de opkomst. ,,Ik had gezien eerdere reacties in het dorp wel verwacht dat het druk zou worden’’, zegt Wim Katoen, voorzitter van Plaatselijk Belang Nieuw-Weerdinge. Gaat alles naar wens, dan kan er volgens Verstraten in maart volgend jaar begonnen worden met bouwen.

Nieuws

menu