Veel meer inschrijvingen Dutch Open Darts in Assen

Veel meer inschrijven Dutch Open Darts in Assen

De Dutch Open Darts in Assen heeft beduidend meer inschrijvingen dan vorig jaar. Voor het driedaagse dartsevenement dit weekend in de Bonte Wever in Assen hebben zich ruim 4660 senioren ingeschreven, 700 meer dan in 2015. Dat zegt woordvoerder Paul Engelbertink van de Nederlandse Darts Bond (NDB).

De Dutch Open is het grootste darttoernooi van Europa. Vrijdag begint de 38e editie. Het is het derde jaar op rij dat het evenement in Assen wordt gehouden. Voor de best presterende darters op het toernooi is ruim 33.500 euro te verdelen. Het begint vrijdag en eindigt zondag met de finales, hoogtepunt is de dartfinale van de heren.

De meeste wedstrijddeelnemers komen uiteraard uit eigen land. Naar verhouding zijn er veel Drentse darters en deelnemers uit Groningen, Friesland en Overijssel , onder wie Lakeside halve finalist Richard Veenstra uit Ossenzijl. Internationaal gezien zijn België, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Engeland en Schotland goed vertegenwoordigd. Grootste kanshebbers in het herentoernooi zijn historisch gezien de Engelsen. Tien jaar geleden won voor het laatst een Nederlander de Dutch Open. Wie anders dan Raymond van Barneveld.

Morgen in de Drentse edities en in een plus-artikel op DvhN een uitgebreide voorbeschouwing.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu