Bijna de helft van de mensen zegt mee te doen met corona-app: 'Ik zie geen reden het niet te doen'

Foto: Shutterstock

Veel mensen gaan over tot de installatie van de coronamelder app. Dat blijkt uit een poll van DVHN.nl.

De provincie Drenthe is met de regio Twente aangewezen als gebied waar een proef met de app wordt uitgevoerd. De coronamelder app geeft waarschuwt je wanneer je te lang in de buurt van een persoon bent geweest die besmet is met het coronavirus.

In enkele uren tijd vulden 594 mensen op deze website een poll in met de vraag of ze de app zodra deze beschikbaar is installeren op hun smartphone.

Van de deelnemers zei 45,5 procent de app zonder omhaal te installeren. ,,Ik zie geen enkele reden om het niet te doen", aldus één van de deelnemers aan de poll. Volgens deskundigen is de app al waardevol als 15 procent van de mensen de toepassing op de smartphone installeeertt

 

Ruim eenderde van alle respondenten wil de app niet gebruiken. In totaal 34,2 procent zegt 'nee' tegen het programma. ,,De overheid en ICT, dat is vragen om ellende."

Iets meer dan een vijfde van alle deelnemers aan de poll twijfelt nog over de app.  ,,Ik houd sinds corona zelf in een agenda bij waar ik geweest ben en met wie. Dat kan ik er altijd bij pakken als ik besmet zou zijn. Ik heb liever zelf grip op deze data, ze kunnen te gemakkelijk voor andere doeleinden gebruikt worden", reageert een deelnemer.

'De RIVM heeft te veel macht'

,,Gezondheid gaat boven alles. Alles doen om het virus te verspreiden. Dus gewoon de app gaan gebruiken", adviseert iemand.

Niet iedereen is zo enthousiast over de app. Scepsis is er genoeg. ,,Eens op het web, altijd op het web, toch? De gegevens of ik wel of niet gezond ben moet ergens worden opgeslagen om de app te laten werken. Waar wordt dat opgselagen? Bij een commerciële partij? Waarom zou die het uiteindelijk niet doorverkopen?", vraagt een twijfelaar zich af.

'Mooi dat we de app in Drenthe mogen testen'

Een tegenstander van de app uit zijn twijfels ook. ,,Het aantal besmettingen neemt toe, ziekenhuisopnames niet. Waar zijn we mee bezig. Ik peins er niet over de app te installeren. Ik houd afstand en mij aan de regels, maar ik vind het bizar. Luister eens naar de artsen, GGZ wat die hierover te vertellen hebben met waar we mee bezig zijn. De RIVM heeft veel te veel macht hierin."

Weer een ander vindt het niet meer dan normaal om verspreiding van het virus goed in kaart te brengen door de app te gebruiken. ,,Ik zie geen enkele reden om het niet te doen." Ook iemand anders werkt graag mee. ,,Ik vind het belangrijk om mee te werken aan het terugdringen van het coronavirus. Daarom werk ik mee. Ik vind het mooi dat we in Drenthe hiermee mogen testen."

Nieuws

Meest gelezen

menu