Veel overlast en agressie van 'veiligelanders' in trein Emmen-Zwolle. Geweldsincidenten nemen toe, drie mensen van Arriva ziek thuis. 'Voelt soms hulpeloos'

Overlast, intimidatie en zelfs fysiek geweld. Asielzoekers zorgen in de trein tussen Emmen en Zwolle voor problemen. Zo erg dat drie medewerkers van Arriva, die werkzaam zijn op dit traject, ziek thuis zitten.

Voor passagiers en personeel is het reizen op de Vechtdallijn tussen Emmen en Zwolle door de vele overlast niet altijd een pretje.

Voor passagiers en personeel is het reizen op de Vechtdallijn tussen Emmen en Zwolle door de vele overlast niet altijd een pretje. Foto: Tom van Dijke

Op een doordeweekse middag is de overvolle trein van Zwolle naar Emmen propvol, maar erg rustig. Twee vrouwen bepraten of ze het nuttig vinden zich te vaccineren tegen corona en een jong meisje met kattenoortjes op haar haarband vertelt honderduit over spoken in de lucht en dat ze misselijk wordt van te lang op haar telefoonscherm kijken. Andere reizigers lijken daar geen last van te hebben, zij staren enkel naar hun smartphone.