Veenhuizen krijgt klimbos

In bomen klauteren en hindernissen nemen. De komst van Het Klimbos is een droom van Maaike Linschoten en Duncan Stavers van Actief Veenhuizen.

Het klimbos komt bij het voormalige leprozenhuisje ’t Heuveltje, tussen gevangenis Esserheem en restaurant Bitter en Zoet. Begin juni moet het klaar zijn, maar er moet nog heel wat werk worden verzet.

Het wordt een attractie voor kinderen vanaf tien jaar en sportieve volwassenen. Maaike Linschoten: ,,Ideaal voor kinderen die anderhalf uur in het Gevangenismuseum zijn geweest en nog even lekker actief willen zijn.”

Klauteren en tokkelen

Het eerste platform in het bos is klaar. Duncan Stavers gaat met anderen alle hindernissen maken. Bezoekers van het klimbos op drie tot vier meter hoogte kunnen lopen, klimmen, klauteren en tokkelen.

,,Ik heb als zzp-er meegewerkt aan de aanleg van verschillende klimparken en klimbossen in Nederland. Hier in Veenhuizen mag ik mijn eigen klimbos opzetten, dat is wel speciaal. Ik wil de hindernissen net even meer bijzonder maken dan op andere plekken.”

Het Klimbos Veenhuizen is kleiner dan vergelijkbare attracties. Er komen vijftien tot twintig hindernissen. ,,Het wordt uitdagend genoeg. We gebruiken extra dikke touwen en Douglashout. Dat heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Robuust en jungle-achtig, zeg maar. Allemaal ecologisch verantwoord.” Bezoekers kunnen het parcours zelfstandig afleggen. ,,Iedereen wordt gezekerd en krijgt instructie. Veiligheid gaat boven alles.”

Geen dagattracties

Medewerkers van de gemeente Noordenveld attendeerden Maaike en Duncan vorig jaar op ’t Heuveltje als mooie locatie is voor een klimbos. Noordenveld beschikt niet over dagattracties waar gezinnen avontuurlijk bezig kunnen zijn, sinds De Vluchtheuvel in Norg gesloten is. ,,We kregen alle medewerking voor de vergunningen en het maken van onze plannen.” De provincie Drenthe kwam met een subsidie over de brug uit het programma Koloniën van Weldadigheid.

Andere ondernemers uit Veenhuizen zijn ook enthousiast. ,,Sommigen bellen al wanneer het klimbos klaar is. Ze willen hun gasten naar ons verwijzen. Hartstikke leuk. We hebben er een goed gevoel bij”, zegt Maaike.

Nieuws

Meest gelezen

menu