'Veenoord heeft meer plekken voor woningbouw'

De Werkhorst in Veenoord. FOTO GOOGLE STREET VIEW

De plek van schoolgebouw De Werkhorst is niet het enige terrein in Veenoord waar op termijn woningbouw mogelijk is.

Dit stelt PvdA-raadslid Trijntje Hummel. Zij reageert daarmee op het betoog van wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen), die niet mee wil werken aan de aanleg van een fietscrossbaan op het terrein van De Werkhorst. Otter wil het perceel aan de Elzenlaan vrijhouden voor woningbouw. Volgens hem is dit de enige plek in Veenoord waar binnen afzienbare tijd gebouwd zou kunnen worden.

Woningbouw
Hummel wijst erop dat de Coop-supermarkt in Veenoord verhuist naar een nog te bouwen pand aan de Vaart in Nieuw-Amsterdam. Dat betekent dat er op de plek van de supermarkt in Veenoord mogelijkheden voor woningbouw ontstaan. Van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord heeft Hummel begrepen dat woningcorporatie Woonservice Drenthe huizen wil slopen in Veenoord. Het gaat om verouderde seniorenwoningen aan de Trumanstraat en Abraham Kuyperstraat. Ook daar ontstaat volgens Hummel dus ruimte om eventueel nieuwe woningen te bouwen.

De PvdA maakt zich druk over de kwestie omdat zij initiatieven vanuit het dorp steunt om een fietscrossbaan aan te leggen op de plek van De Werkhorst. Dit schoolgebouw, waarin al jarenlang geen les meer wordt gegeven, staat op de nominatie om te worden gesloopt.

Fietscrossbaan
Het terrein ligt midden in het dorp en is volgens Plaatselijk Belang en initiatiefnemer Mark Smit zeer geschikt als plek voor een fietscrossbaan. Dat wethouder Otter hier niet aan mee wil werken, zorgde in Veenoord/Nieuw-Amsterdam voor verbazing. Plaatselijk Belang geeft aan geen enkel signaal te hebben gekregen dat er in Veenoord überhaupt behoefte is aan extra bouwkavels. De dorpsvereniging zou het bovendien jammer vinden als het terrein van De Werkhorst lang braak ligt.

De wethouder vindt het sportpark een geschikte plek voor een fietscrossbaan. Daar gingen aanvankelijk bij betrokkenen de handen niet voor op elkaar. Het sportpark ligt aan de rand van het dorp en om er te komen, moeten kinderen een spoorbaan oversteken.

Bakens verzet
Bestuurslid Raimond de Roo van Plaatselijk Belang zegt dat hij en Mark Smit de bakens hebben verzet. ,,Wij rekenen er gezien de houding van de wethouder niet meer op dat De Werkhorst beschikbaar komt. En wij willen verder. Binnenkort zitten we om tafel met de voorzitters van de voetbalclub en de ijsvereniging om te kijken wat er op het sportpark mogelijk is. Dit zijn clubs die daar nu al zitten. De eerste reacties van betrokken verenigingen zijn positief.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu