Veerkant en Vruistuk uit Tiendeveen tweede bij verkiezing beste bed and breakfast van Nederland

Joanna van der Hove en Sander Zeldenrijk in hun vijftulpen bed and breakfast in Tiendeveen. Foto: Gerrit Boer

Helaas, geen champagne bij bed and breakfast Veerkant en Vruistuk in Tiendeveen. Ze is tweede geworden bij verkiezing beste b&b van ons land.

Een paar tientallen kilometer noordelijker, op de grens van Friesland en Drenthe, was het wel feest. Buitengoed Op De Knolle in Fochteloo is woensdag verkozen tot beste bed and breakfast van Nederland 2019.

De accommodatie van Jim de Boer en Lucia Weerstand scoorde hoog met de faciliteiten en is online ook goed beoordeeld door gasten, gemiddeld een 9,9.

Vijf tulpen

Veerkant en Vruistuk en De Tinnen Kamer in Vught waren ook in de race voor de titel van de meest luxe bed and breakfast: in de vijf tulpen categorie, vergelijkbaar met de vijf sterrenhotels.

,,Helaas, het werd geen champagne voor ons. Wel is een mooie taart met nummer 2 er op bezorgd door de organisatie van de verkiezing”, zegt eigenaar Sander Zeldenrijk die met zijn vrouw Joanna ten Hove de b&b aan het Kanaal Westzijde bestiert.

De collega’s in Fochteloo hebben volgens Zeldenrijk verdiend gewonnen. ,,Wij hadden een 9,7. Ook een mooi cijfer, maar net niet genoeg. Ook had Op de Knolle tien keer zoveel recensies dan wij. Dan doe je het gewoon heel goed. We hebben ze van harte gefeliciteerd.”

Je denkt wel even shit

Is er nu teleurstelling in Tiendeveen? ,,Ach, je denkt wel even shit, maar het is niet heel erg hoor dat je tweede bent geworden. Het is al een hele eer dat je genomineerd bent”, zegt Sander Zeldenrijk.

De bed and breakfast zit in een zijvleugel van het Zweedse woonhuis van Zeldenrijk en zijn vrouw. In 2015 kochten zij de woning met paardentrainingscentrum en westerncamping van 2,4 hectare.

Er volgden drie jaar van verbouwen. De camping werd opgeknapt en de paarden maakten plaats voor alpaca’s.

Wandelen met alpaca’s

Gasten kunnen met de wollige beesten uit de Andes een stukje wandelen en wie wil en durft kan een nachtje slapen bij de alcapa’s. In een stal van het dierenverblijf is een bed neergezet. De staldeur kan half dicht, zodat een alpaca van buiten in de stal kan kijken.

De bed and breakfast is strikt gescheiden van de andere faciliteiten. Gaan Zeldenrijk en zijn vrouw die mooie tweede plaats nog vieren?

,,We gaan vanavond uit eten met de buurman. Hij levert ons verse eitjes en draagt dus ook bij aan ons succes.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu