Oorlogsveteraan Erik Schorer uit Ter Apel vindt rust in het bos. 'Bovenin die boom uitkijkend over de hei bij Odoorn voelde ik weer een soort van geluk'

Na een jarenlang gevecht tegen zijn trauma’s kan ex-Libanonganger Erik Schorer (59) uit Ter Apel zeggen dat hij er weer ‘is’. De bossen bij Odoorn en Sellingen speelden een belangrijke rol bij zijn herstel. Eens per week steken psychisch beschadigde oud-militairen en ex-politieagenten hier de handen uit de mouwen voor stichting De Veerkracht. En delen zij emoties die anderen nauwelijks kunnen bevatten.

Veteraan Erik Schorer in de natuur bij Sellingen, waar hij binnenkort weer de handen uit de mouwen hoopt te steken. hoopt te werken. Door PTSS kan hij niet in een normale baan aan het werk.

Veteraan Erik Schorer in de natuur bij Sellingen, waar hij binnenkort weer de handen uit de mouwen hoopt te steken. hoopt te werken. Door PTSS kan hij niet in een normale baan aan het werk. Foto: Marcel Jurian de Jong

Wist hij veel, toen hij als tiener bij de keuring voor de militaire dienst aangaf dat hij wel naar het buitenland wilde. Ja, het leek hem wel wat gestationeerd te worden in het Duitse Seedorf, waarover hij veel had gehoord. Daar kreeg je meer betaald dan in Nederland.