Veertig jaar Törf met nieuwe cd in kerkje Gieterveen

De louter Groningstalige band Törf viert het veertigjarig bestaan van het gezelschap met een nieuwe cd in het kerkje van Gieterveen.

Het spiegelplaatje ‘Dichten’ vormt een ode aan de Groninger dichter Simon van Wattum (1930-1995). Op deze zevende cd van Törf staan onder meer negen getoonzette gedichten van hem.

Het is niet voor het eerst dat Törf zich waagt aan het werk van Simon van Wattum. In het bestaan van de band werden regelmatig teksten van zijn hand op muziek gezet.

Törf is opgericht in 1976 als eerste band die alleen Groningse teksten gebruikte. De eerste groepsleden waren van mening waren dat je de eigen taal altijd het beste begrijpt. Tegenwoordig laat Törf een eigen en uniek geluid horen die het midden houdt tussen folk, streekaal en wereldmuziek.

De cd-presentatie in het kerkje van Gieterveen vindt plaats op 20 maart. Törf bestaat uit Henk Scholte (zang), Geert Ridderbos (accordeon), Eddy de Jonge​ (bas en gitar), Marius Greiner (viool, mandoline, percussie), Flip Rodenburg​ (doedelzakken, pommer, tin-whistle, duduk, zang) en Jos Kwakman​ (gitaar, doedelzak, percussie).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu