Veiligheidsregio Drenthe biedt provincie aan voor proefevenementen met meer publiek

Burgemeester Marco Out van Assen.

Marco Out, voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, biedt Drenthe aan als proeftuin voor het testen van evenementen, voetbalwedstrijden, concerten en bioscoopbezoeken met meer bezoekers.

Vanaf half januari worden zulk soort experimenten toegestaan. Het doel? Kijken hoe activiteiten en evenementen veilig plaats kunnen vinden, met meer publiek. Drenthe biedt zich hiervoor aan. Marco Out diende het aanbod in namens de twaalf Drentse burgemeesters en de commissaris van de Koning.

Staan te trappelen

Volgens Out staat het Drentse bedrijfsleven ‘te trappelen’ om mee te helpen met het uitvinden van manieren om leuke uitjes mogelijk te maken, zonder dat daar een besmettingsrisico aan vastzit. Theaters, bioscopen en voetbalwedstrijden van FC Emmen zijn voorbeelden van proefevenementen.

Grotere evenementen moeten daarna volgen. Hierin heeft Drenthe al enige ervaring opgedaan, aldus Out. ‘We hebben dit jaar al ervaring opgedaan met het coronaproof organiseren van evenementen. Het NK Wielrennen in Midden-Drenthe, de DTM Races en Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assenzijn daar geslaagde voorbeelden van’.

Nieuws

Meest gelezen

menu