Veiligheidsregio Drenthe is niet van plan nu extra coronamaatregelen te treffen

Een vrouw laat zich testen op corona ANP

Het aantal coronabesmettingen loopt snel op. Ook in Drenthe neemt het aantal vastgestelde besmettingen toe. Vooralsnog is er voor de Veiligheidsregio Drenthe geen reden om de coronamaatregelen aan te scherpen.

,,Aanvullende maatregelen zijn nu niet aan de orde,” zegt woordvoerder Martin de Bruin namens de voorzitter van de Veiligheidsregio Marco Out. ,,Die komen mogelijk in beeld bij oplopende besmettingen zoals we ook in andere delen van het land zien.” Drenthe ziet dan wel een stijgende lijn in het aantal besmettingen, maar het is nog niet van dezelfde orde zoals nu in de Randstad. ,,Maar onze zorg is niet minder.”

Met name bij sportclubs geen 1,5 meter

De Bruin: ,,We zien dat mensen weer vaker naar het werk gaan. Onze oproep is en blijft om zo veel mogelijk thuis te werken. Daarnaast stellen we vast dat de anderhalvemeterregel met name bij sportverenigingen niet altijd goed nageleefd wordt.”

De Veiligheidsregio roept op om je te blijven houden aan de voorgeschreven richtlijnen. ,,Die oproep doen we niet voor het eerst, maar het opvolgen van de richtlijnen draagt bij aan de afname van het aantal besmettingen. Blijf thuis bij klachten, houd je aan de 1,5 meter, vermijd drukte en laat je testen bij klachten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu