Verbijstering over protest De Groote Scheere

Wethouder Jannes Janssen van Hardenberg is ‘een beetje verbijsterd’ dat de huidige bewoners van De Groote Scheere, bij Coevorden, niets wisten van de aanleg van een bredere tunnel op het landgoed.

Dat zei hij deze week in de gemeenteraadsvergadering, waar bewoner Twan de Jong van De Groote Scheere insprak over de opwaardering van de N34. Doordat de tunnel breder wordt dan in eerdere plannen moet er meer bos wijken op het landgoed. ,,Op slinkse wijze wordt ons bosperceel bij dit absurde N34-plan betrokken. De gemeente Hardenberg moet niet denken op slinkse wijze onder planschade uit te komen’’, zei De Jong, die dreigt met een claim van 8 ton. Hij betrok vorig jaar het landhuis.

,,Na heel veel gesprekken met omwonenden is jaren geleden gekozen voor deze variant. Er is niets nieuws onder de zon’’, vond Janssen. ,,De familie heeft zelf ook een informatieplicht toen het huis vorig jaar werd gekocht. Een telefoontje naar de gemeente Hardenberg was voldoende geweest om van de plannen op de hoogte te zijn. Ik kan het niet helpen, hoe vervelend het ook is.’’

De familie protesteert aan Drentse kant tegen de bouw van windmolens bij Coevorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu