'Verbouw' oude vuilnisbelt Emmen tot fietsberg begint nog dit jaar (daarna plan voor rodelbaan en koffiecorner)

Vanaf volgend voorjaar kan er volop worden gefietst op de voormalige vuilnisbelt van Emmen. De bedoeling is om nog dit jaar te beginnen met de aanleg van een 1.150 meter lang fietspad met een stijgingspercentage van maximaal 16 procent.

Eind april 2021 zou het fietspad op de oude vuilnisbult gebruiksklaar moeten zijn. Plan twee behelst de bouw van een koffiecorner en een rodelbaan. Daar is overigens wel een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig.

Eind april 2021 zou het fietspad op de oude vuilnisbult gebruiksklaar moeten zijn. Plan twee behelst de bouw van een koffiecorner en een rodelbaan. Daar is overigens wel een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig. Foto: DvhN

Het project wordt De Muur genoemd en is een initiatief van de sportliefhebbers en ondernemers Ben Timmermans en Bert Fuhler. De gemeente Emmen en de provincie omarmen het plan. Emmen legde hiervoor al eerder 725.000 euro op tafel, de provincie reserveerde een half miljoen. De bult is zelf 23 meter hoog en ligt 45,7 meter boven NAP.

Nieuws

menu