Verbouwing flat De Meerhoek in Emmen in 2017 klaar

FOTO DVHN

De bekende Meerhoekflat in het centrum van Emmermeer wordt voor ruim 1,4 miljoen euro opgeknapt. De klus dient voor het eind van 2017 te zijn geklaard.

De seniorenflat werd gebouwd in 1972 en telt tien bouwlagen en tachtig appartementen. Het gebouw is eigendom van Woonzorg Nederland, een landelijke coöperatie. Volgens manager Pauline van Moorsel van Woonzorg is het nodig dat de flat op de hoek Haagjesweg/Nijkampenweg bij de tijd wordt gebracht.

Gedateerde uitstraling

De Meerhoek is de laatste jaren minder in trek. De verhuurder denkt dat de gedateerde uitstraling en indeling daar voor een belangrijk deel debet aan zijn. ,,Momenteel staan ruim dertig appartementen leeg. ,,Dit heeft overigens ook voor een deel te maken met de aanstaande renovatie. Omdat niemand graag in een verbouwing zit, zijn we de laatste tijd ook niet heel actief geweest om nieuwe huurders te zoeken’’, verduidelijkt Van Moorsel.

In april dit jaar kwamen de plannen voor De Meerhoek via deze krant naar buiten. Toen ging Woonzorg ervan uit dat in het najaar van 2016 begonnen kon worden met de klus en dat de totale operatie 1,2 miljoen euro zou kosten. ,,Er zijn meerdere redenen voor de vertraging en de extra kosten. Zo trok een installateur zich terug en kwam er een bezwaar van een buurtbewoner. Doordat de bouwmarkt aantrok, viel de aanbesteding tegen. Ook hebben we besloten de plannen aan te passen’’, zegt Van Moorsel.

Recreatiezaal

Alle appartementen worden in de loop van 2017 voorzien van nieuwe keukens en deels van nieuw sanitair. Op de begane grond komt een ruimte voor scootmobiels van de bewoners en bezoekers. Het gebouw telt nu een relatief kleine recreatiezaal op de tiende etage. Deze ruimte, die eerder dienst deed als woning, wordt als te klein ervaren. Om die reden wordt er op de begane grond een nieuwe en twee keer zo grote recreatiezaal gebouwd, met daarin ook een keuken.

Door het plan om tien nieuwe bergingen te bouwen ging een streep, het kantoor van Icare krijgt geen nieuwe plek en ook gaan de oorspronkelijke plannen ten aanzien van het parkeren niet door. Met die laatste aanpassing komt Woonzorg de protesterende buurtbewoner tegemoet. Betrokkene heeft inmiddels zijn bij de gemeente Emmen ingediende bezwaarschrift ingetrokken.

Groen licht

De verwachting is dat de Raad van Commissarissen van Woonzorg Nederland halverwege januari het licht op groen zet voor de Meerhoek-plannen. De huurprijzen in de flat liggen rond de 475 euro per maand, exclusief servicekosten. Emmermeer geldt als een wijk met relatief veel oudere bewoners.

Nieuws

menu