Verdachte Janwillem H. uit Assen leende twee dagen voor vondst dakkoffer met lichaam ex-vrouw een busje van vrienden: voertuig is in beslag genomen door politie

Tandtechnicus Janwillem H. (52) uit Assen heeft twee dagen voor de vondst van het lichaam van zijn Hongaarse ex-vrouw Eva een busje geleend van vrienden. De geschokte eigenaren hebben nu het sterke vermoeden dat hun voertuig is gebruikt voor het dumpen van de autodakkoffer met de dode vrouw die al twee jaar werd vermist.

Onderzoek in het Oranjekanaal waar een dakkoffer met het lichaam van de ex-vrouw van Janwillem H. uit Assen is gevonden.

Onderzoek in het Oranjekanaal waar een dakkoffer met het lichaam van de ex-vrouw van Janwillem H. uit Assen is gevonden. Foto: Noordernieuws

H. zei tegen zijn vrienden uit een dorp in Drenthe dat hij een loods moest opruimen. Op de plek waar maandag 7 februari de dakkoffer werd gevonden in het Oranjekanaal bij Orvelte hebben getuigen die zaterdag ervoor een man met een busje gezien. Precies op de dag dat H. het busje had geleend. Hij bracht het voertuig dezelfde dag nog terug.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's