Verdachte uit Assen aangehouden voor overleden vrouw in dakkoffer in Orvelte. Vrouw was al jaar vermist

De politie deed dinsdagmiddag opnieuw onderzoek op de plaats waar het lichaam en de koffer werden gevonden. foto: Noordernieuws

De politie heeft vrijdag een verdachte aangehouden voor een dode vrouw die in een dakkoffer in het Oranjekanaal bij Orvelte werd aangetroffen.

Het gaat om een 52-jarige man uit Assen. Hij wordt verdacht van de betrokkenheid bij de dood van een hoogstwaarschijnlijk 37-jarige Hongaarse vrouw. Ze werd al sinds februari vorig jaar vermist. De vrouw verbleef al enkele jaren in Drenthe en woonde onder meer in Assen en Emmen. De recherche heeft sinds haar verdwijning onderzoek gedaan naar haar vermissing.

Volgens de politie kenden de man en vrouw elkaar. Of er sprake was van een relatie wil de politie niet zeggen. De familie van het slachtoffer is ingelicht.

Topje dakkoffer boven water

Maandagmiddag trof de politie het lichaam aan in de dakkoffer in het Oranjekanaal, nadat omwonenden het topje van de koffer boven water zagen uitsteken. Gezien getuigenverklaringen gaat de politie er nog steeds vanuit dat de koffer, verzwaard met grind, zaterdag in het water is geschoven. Of de vrouw die dag of al eerder om het leven is gebracht, is volgens de politie nog niet bekend. De Asser man wordt daarover nog verhoord.

De politie zette een groot onderzoeksteam op na de vondst van de vrouw en in het tv-programma Opsporing Verzocht werd een oproep gedaan naar de herkomst van de dakkoffer. Die leverde 38 tips op.

De politie hield de verdachte vrijdag in Assen aan. Waarom en hoe de vrouw om het leven is gebracht, zegt de politie nog in onderzoek te hebben. Ze sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Nieuws

menu