Verdachte brandstichting Weerdinge blijft vastzitten

FOTO ARCHIEF DVHN

Een verdachte van brandstichting bij een autobedrijf in Weerdinge mag van de rechtbank niet worden vrijgelaten om zijn pasgeboren baby te zien.

De advocaat van de 41-jarige man uit Emmen vroeg om schorsing van de voorlopige hechtenis vanwege persoonlijke omstandigheden. De Emmenaar is begin januari vader geworden. ,,Hij kon niet bij de geboorte zijn en heeft zijn zoontje zelfs nog nooit in zijn armen gehad. In het belang van de hechting tussen vader en kind is contact juist in deze periode belangrijk.” De advocaat merkte daarbij op dat de man ondertussen ook opa is geworden van zijn eerste kleinkind.

De rechtbank heeft besloten dat de man vast moet blijven zitten. ,,In dit geval gaat het strafrechtelijke belang boven het persoonlijke belang.”

De man wordt ervan verdacht dat hij september vorig jaar brand heeft gesticht bij een autobedrijf in Weerdinge. Via een camper is het vuur overgeslagen op de naastgelegen woning. Ook zijn meerdere auto’s uitgebrand. De Emmenaar zou samen met een 45-jarige plaatsgenoot ook auto’s hebben gestolen in Wachtum, Westerbork en Ter Apel. Wanneer de strafzaak wordt behandeld, is nog niet bekend.  

Nieuws

menu