Verdachte kofferbakmoord langer vast

Het lichaam van Ralf Meinema werd in de kofferbak van zijn auto gevonden.

De verdachte in de kofferbakmoord, Kenny B. (28) uit Klazienaveen, blijft vast zitten. De rechter-commissaris besloot vrijdag zijn hechtenis met twee weken te verlengen.

B. is dinsdagmorgen in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Ralf Meinema (31) uit Klazienaveen. Hij werd drieënhalf jaar geleden dood gevonden in de kofferbak van zijn zwarte Mercedes, die half in het Stieltjeskanaal lag tussen Coevorden en Zandpol. Hij bleek zwaar te zijn mishandeld.

Kenny B. zit nog in beperking, dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag praten. De politie en Openbaar Ministerie willen daarom geen nadere informatie geven.

Derde verdachte

Ralf Meinema en B. kenden elkaar van gezamenlijke vrienden en kennissen. B. is de derde verdachte die de politie aanhoudt in deze zaak. Een jaar na de moord werd de destijds 39-jarige Hans O. uit Emmen gearresteerd op het woonwagenkamp in de wijk Rietlanden.

In deze wijk had een zendmast de telefoon van Meinema voor het laatst aangestraald. O. werd na drie maanden vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. Hij bleef daarna verdachte voor Justitie.

Ook de toen 24-jarige neef van O. uit Emmen werd opgepakt, maar het OM liet hem na enige tijd vrij en liet de verdenkingen tegen hem vallen.

Beloning

De ouders van Ralf Meinema hebben een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders van de moord op hun zoon. Zij waren blij dat dinsdag een nieuwe verdachte was opgepakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu