Verdachte vader verdronken peuter Sven wordt ook vervolgd voor stalking van de moeder van het kind

Foto: Van Oost Media.

De vader die verdacht wordt van doodslag op zijn zoontje Sven (3), wordt ook verdacht van stalking van de moeder van de jongen. Dat bleek tijdens de pro forma-zitting in de strafzaak tegen de vader. Sven uit Utrecht overleed afgelopen december door verdrinking in het ijskoude Noord-Willemskanaal bij Ubbena.

De strafzaak tegen de vader wordt op 2 juli inhoudelijk behandeld bij de rechtbank in Assen.

De vader (40) uit Utrecht werd dezelfde avond opgepakt. Zijn auto stond in de buurt van het kanaal in Ubbena geparkeerd. Sven was daar met zware onderkoelingsverschijnselen door agenten uit het water gehaald. De verdachte en de moeder van het kind zijn gescheiden. Hij had het kind die dag om vijf uur in de middag moeten terugbrengen bij zijn ex in Utrecht. Ongeveer een uur na dat tijdstip werd 112 gebeld met de melding dat er een kindje in het Drentse kanaal lag.

Vader: geen opzet

De man uit Utrecht wordt ook voor stalking van de moeder. Hij is al eerder veroordeeld voor stalking van zijn ex. Volgens zijn advocaat Judith Kwakman wilde hij zijn zoontje laten plassen in de buurt van het kanaal en is het kindje in het water gevallen. De man heeft verklaard dat er absoluut geen opzet in het spel was.

Volgens de officier van justitie is het onderzoek afgerond. Het wachten is nu nog op het rapport van de psycholoog en de psychiater die de verdachte hebben onderzocht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu