Verdachte van brandstichting in Schipborg is ook in beeld voor branden in woningen in de Kroon in Hoogeveen. Man uit Leeuwarden heeft veel op zijn kerfstok

Brand in twee woningen aan De Kroon. Foto: André Weima

Een 40-jarige man uit Leeuwarden wordt verdacht van de brandstichtingen in De Kroon in Hoogeveen. Ook wordt hij verdacht van diefstal en brandstichting in Schipborg en Zeegse en diefstal en woninginbraak in Zeegse en Tynaarlo.

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt nog of hij ook iets te maken heeft met andere branden in de regio tijdens dezelfde periode. De man werd op 14 mei aangehouden vanwege een inbraak in Tynaarlo, maar werd na onderzoek ook gelinkt aan de branden in de nacht van 12 op 13 mei.

Die nacht woedde op camping De Vledders in Schipborg brand in een vouwwagen met tent en een blokhut. Op camping De Groene Valk was brand in een chalet en aan de Zeegseweg en Schipborgerweg waren brandjes in de natuur. Bij restaurant De Drentse Aa stond een parasol in brand.

„De lijst van feiten die hem ten laste zijn gelegd is een voorlopige. Deze lijst kan nog veranderen, omdat het vermoeden bestaat dat de man wellicht ook betrokken is geweest bij andere branden in de regio”, vertelt Klaas Jan Bos van het OM.

Nieuws

Meest gelezen

menu