Verdachte van drugslab Willemsoord is al anderhalve week op vrije voeten

Eind mei werd in Willemsoord na een inval in een villa aan de Ronde Blesse een drugslab aangetroffen. In het lab werd de zeer verslavende drug crystal meth vervaardigd. Foto: Wilbert Bijzitter

De 65-jarige verdachte van het drugslab in Willemsoord is vrijgelaten, in afwachting van behandeling van zijn strafzaak. Dat laat de rechtbank Zwolle weten.

De eigenaar van de villa, waar eind mei een crystal meth-lab werd opgerold, blijft wel verdachte in deze zaak.

Vorige week stelde het Openbaar Ministerie (OM) ten onrechte dat de zaak op 27 augustus behandeld zou worden tijdens een pro-formazitting, maar nu blijkt dat deze informatie onjuist is. De verdachte vroeg de rechtbank op 22 juli om hem vrij te laten, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn strafproces. Zijn verzoek is toegekend door de rechtbank en daardoor is de pro-formazitting niet meer nodig. Op zo’n zitting wordt beoordeeld of een verdachte vast moet blijven zitten.

Onder voorwaarden

De rechtbank besloot om de man anderhalve week geleden vrij te laten, omdat naar het oordeel van de rechtbank op dit moment ‘het persoonlijke belang zwaarder weegt dan het strafrechtelijk belang’. De inwoner van Willemsoord is onder voorwaarden vrijgelaten en moet beschikbaar blijven voor het onderzoek.

De rechtbank laat weten dat de inhoudelijke behandeling staat gepland op 22 oktober.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu