Verdachte van moord op Klaas Sanneman uit Nietap pleegt zelfmoord in zijn cel

Een van de verdachten van de moord op de 62-jarige Klaas Sanneman uit Nietap heeft donderdagnacht zelfmoord gepleegd. Het gaat om de 39-jarige buurman van het slachtoffer.

De straat waar het slachtoffer (62) woonde

De straat waar het slachtoffer (62) woonde Foto: Bram Hulzebos

Dat bevestigt zijn advocaat Cees Eenhoorn aan Dagblad van het Noorden . De 39-jarige buurman zat in de cel in het Huis van Bewaring in Almelo. ,,De gevangenisdirecteur heeft mij ingelicht dat mijn cliënt is overleden”, meldt Eenhoorn.

De Dienst Justitiële Inrichting (DJI) was onbereikbaar om de dood van de verdachte te kunnen bevestigen. Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland verwijst naar DJI voor de kwestie. De rijksrecherche zal onderzoek doen naar de toedracht van de dood van de 39-jarige man. Dat is standaard bij iemand die overlijdt in de gevangenis.

Iets gestolen?

De man werd samen met een 47-jarige man uit de stad Groningen in april gearresteerd. Zij werden ervan verdacht op 9 april de 62-jarige Sanneman in zijn huisje ernstig te hebben mishandeld. Beide mannen kwamen geregeld bij het slachtoffer over de vloer. Zijn buurman deed ook wel boodschappen voor hem en hielp hem van tijd tot tijd. Volgens zijn advocaat had het slachtoffer iets gestolen van de mannen en was dit de aanleiding voor het geweld.

De 62-jarige man werd onder meer met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. Verder werd hij geschopt en geslagen en er werd een voorwerp op zijn buik gezet, waarop de verdachten gingen zitten. Na de mishandeling hebben ze het slachtoffer voor dood achtergelaten. Vijf dagen later stierf Sanneman ook daadwerkelijk.

Pro forma

Drie weken geleden was er nog een niet-inhoudelijke zitting, een zogeheten pro forma, in de rechtbank van Assen. Daar was de 39-jarige man overigens niet bij aanwezig.

De zaak staat voor begin november op de rol. Daar zal nu alleen nog de 47-jarige stadjer terecht moeten staan. Een overleden verdachte kan niet vervolgd worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu