Verdachten achtervolging in Emmen komen uit Twente; derde persoon is nog spoorloos

Crash na achtervolging in Emmen. Foto: De Vries Media

De verdachten die woensdagmiddag op de Hondsrugweg in Emmen zijn aangehouden betreffen een 30-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 31-jarige man uit Vriezenveen.

Dat meldt de politie donderdag, eveneens dat zij gisteren niet drie, maar twee personen heeft opgepakt.

Aan de achtervolging van gistermiddag kwam een einde toen de auto met de verdachten tegen een boom botste. Daarop sloegen de mannen op de vlucht, maar werden korte tijd later aangehouden. De mannen waren vermoedelijk betrokken bij een autodiefstal eerder die dag in Valthermond.

Rol derde persoon wordt onderzocht

Politiewoordvoerder Tessel Horsman zegt dat er gisteren bij de politie verwarring over de situatie was ontstaan. ,,Nu blijkt dat bij de diefstal drie personen zijn betrokken, waarvan er twee in de auto in Emmen zijn aangetroffen. De rol van de derde persoon is nog niet volledig duidelijk. We willen tijdens de verhoren met de twee aangehouden verdachten daar meer inzicht in krijgen.”

Van de derde persoon ontbreekt nog ieder spoor, maar Horsman zegt dat het onderzoek in volle gang is, met name bij het verband tussen de autodiefstal en achtervolging in Emmen. ,,Er begint zich wel een beeld van de situatie te vormen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu