Verdachten 'bloedbad' grillroom Jaffa Emmen voor rechter, eigenaar wil schadevergoeding

Stoelen vlogen door de zaak en de vloer lag onder het bloed. De beelden van het ‘bloedbad’ bij grillroom Jaffa Emmen gingen viral op sociale media.

Donderdag staan drie verdachten uit Emmen voor de rechtbank in Assen. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor de immense ravage die in de grillroom werd aangericht op zaterdagnacht 27 janauri. De mannen van 19, 21 en 25 jaar uit Emmen worden er ook van verdacht dat zij in die nacht geweld hebben gebruikt tegen drie andere bezoekers van de eettent aan de Hoofdstraat.

Ze hebben volgens het Openbaar Ministerie geslagen met stoelen en met stukken servies naar de slachtoffers gegooid. De vechtpartij is gefilmd met een mobiele telefoon. De beelden werden massaal verspreid via sociale media. Wat vooral bleef hangen was het vele bloed dat op de vloer lag.

Slagaderlijke bloeding

Een van de slachtoffers liep een slagaderlijke bloeding op en verloor behoorlijk wat bloed. De politie zei daarover na onderzoek dat het slachtoffer niet is gestoken, maar dat hij de slagaderlijke bloeding waarschijnlijk opliep doordat hij ergens tegenaan is gevallen. De politie heeft bij het onderzoek ook gebruik gemaakt van de beelden van ‘het bloedbad’ die op internet stonden.

Eigenaar Zimnako Khader Agakarim van Grillroom Jaffa heeft destijds aangifte gedaan van vernieling. Hij is ruim een jaar later nog steeds zwaar aangedaan door wat er is gebeurd. Zijn grillroom moest na het incident op last van de burgemeester vier weken lang om tien uur ‘s avonds sluiten. De horecazaak mocht in die periode ‘s nachts absoluut niet open. Er zouden volgens de gemeente en de politie vaker incidenten zijn geweest. Details hebben ze niet gegeven.”

Goede naam kapot gemaakt

,,Die vroege sluiting heeft me heel veel geld gekost”, zegt de eigenaar. ,,Want we hebben de meeste klanten ‘s nachts in het weekend. Ik heb nog steeds last van wat er is gebeurd, ook financieel”, vertelt hij. ,,Mensen durven niet meer binnen te komen, omdat ze die beelden hebben gezien. Die drie jongens hebben mijn goede naam kapot gemaakt. Ik heb nooit problemen met klanten. Ik heb jarenlang een goedlopende zaak gehad totdat dit gebeurde.”

Zimnako Khader Agakarim is van plan om donderdag ook bij de strafzaak in de rechtbank aanwezig te zijn. Hij wil een schadevergoeding vragen. ,Niet voor de kapotgemaakte spullen, want die zijn te vervangen. Het gaat mij vooral om vergoeding van de reputatieschade en het verlies aan omzet dat ik daardoor heb. Over het bedrag moet ik nog met mijn boekhouder overleggen.” De ondernemer vindt de verdachten aansprakelijk. Of dat zo is, en of de schadeclaim kon worden meegenomen in de strafzaak, beslist de rechtbank.

De strafzaak tegen de drie verdachten is vanaf 9 uur te volgen op een liveblog op dvhn.nl

Nieuws

menu