Verdachten drugslab Odoornerveen veroordeeld tot 1 jaar cel

Bij een inval in een drugslab in Odoornerveen verrichtte de politie drie arrestaties. Foto: Boudewijn Benting

Drie mannen zijn veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een drugslab in Odoornerveen. In het lab in een lege varkensschuur werd speed geproduceerd.

De politie deed vorig jaar op 10 april een inval. Daarbij werd het drugslab ontdekt. De drie verdachten vluchtten de schuur in, maar de politie omsingelde het pand tot de mannen naar buiten kwamen en gearresteerd konden worden. Het gaat om een Arnhemmer (31) en twee mannen van 43 en 57 jaar uit Wageningen en Renkum.

Twee van de drie ook verdacht van betrokkenheid drusglab Zuidwolde

De drie hebben verklaard dat ze niets van het drugslab wisten. Ze beweren dat zij bij de boerderij in Odoornerveen waren om puin te ruimen, een pomp te vervangen en om timmerwerk te doen. Volgens de rechtbank is er genoeg bewijs dat de drie hebben samengewerkt bij de productie van drugs. De twee jongste verdachten zouden ook betrokken zijn bij een drugslab dat in 2017 in Zuidwolde werd ontdekt. De beide mannen waren voorwaardelijk vrij toen zij werden opgepakt in Odoornerveen.

De strafzaak rond het drugslab in Zuidwolde moet nog worden behandeld. Dat gebeurt bij de rechtbank in Arnhem, omdat het onderzoek is gedaan door de recherche Oost-Nederland.

Nieuws

Meest gelezen

menu