Verdeeldheid over openingstijden milieustraat Emmen

Emmen De raadscommissie in Emmen is verdeeld over de nieuwe openingstijden voor de milieustraat van Area.

Het verschil bij de keuze zit ‘m vooral in de maandag. Wakker Emmen en D66 pleiten voor scenario 2, waarbij de milieustraat net als nu op maandag dicht is maar op zaterdag langer open blijft. Dat hoeft geen extra geld te kosten door op de overige dagen een half uur eerder de boel te sluiten.

De overige fracties lijken te opteren voor scenario 3, waarbij de milieustraat op maandag wel open gaat en de overige dagen, net als in scenario 2, geopend is tussen half negen en vier uur ‘s middags. Dat kost de gemeente 49.000 euro extra, reden waarom een aantal fracties nog een slag om de arm houdt. Zo vragen VVD, DOP en GroenLinks zich af, waarom je niet iedere dag een half uur laten open kunt. Dat bespaart weer geld. Zo werd er eigenlijk een scenario 4 gelanceerd.

De vraag is vooral wie die extra 49.000 euro betaalt. PvdA ziet dat het liefst Area zelf doen, want iedereen wil voorkomen dat de burger het terug op zijn bordje krijgt via de afvalstoffenheffing. Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) pleitte om die reden in de raadscommissie voor scenario 2. Hij gaf tegelijk een winstwaarschuwing af. ,,Area zit met een jaarlijks tekort van 150.000 euro. Als u kiest voor scenario 3 moeten we op zoek naar een bedrag van twee ton. Het is niet wenselijk om dat via de afvalstoffenheffing te doen.’’

Van der Weide wil met Area wel praten over latere openingsuren, maar wijst er wel op dat dat flexibiliteit van de werknemers van het afvalbedrijf vraagt. Overigens is de milieustraat in Emmen met 37,5 uur per week korter open dan in de meeste vergelijkbare gemeenten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu