Verdubbeling E233 in stroomversnelling

De Duitse Bondsregering heeft de verdubbeling van de E233 met ‘hoge prioriteit’ opgenomen in het ‘Bundesverkerswegeplan’.

,,De grensovergang van de A7 bij Bad Nieuweschans toont al dat het economische kansen biedt. Daar nam het aantal bedrijventerreinen toe nadat de wegen aan elkaar werden gekoppeld. Wij verwachten dat hetzelfde geldt voor de regio Emmen, Meppen en Cloppenburg’’, vertelt Hermann Wessels van Interreg.

Er was al sprake van een versnelde verdubbeling van de weg. ,,Maar nu de Duitse politici voor hebben gestemd, is het defenitief”, vertelt Wessels.

De brancheorganisatie Transport en Logistek Nederland (TLN) liet vorig jaar aan deze krant weten dat ze erg blij zijn met de verdubbeling van de weg. De E233 is namelijk onderdeel van de belangrijkste route tussen de Randstad, Bremen/Hamburg en Scandinavië. De verbreding moet forse voordelen qua tijd, brandstof en tol opleveren.

De plannen worden nu verder uitgewerkt en daarna start de aanbesteding. ,,Het is moeilijk om precies te zeggen, maar ik verwacht dat de start van de werkzaamheden over twee jaar beginnen. Dan moet het er toch echt wel van komen”, zegt Wessels lachend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu