Verdubbeling stukje spoor bij station Emmen-zuid maanden later klaar (en in pinksterweekend geen treinen tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam)

De verdubbeling van het stukje spoor bij het treinstation Emmen-zuid is aanzienlijk later klaar dan de bedoeling was. De klus wordt niet eind dit jaar, maar pas in april 2022 afgerond.

Foto:

Foto: Arriva

Het spoor wordt verdubbeld om meer treinen in te kunnen zetten tussen Emmen en Zwolle. Door bij treinstation Emmen-Zuid een tweede spoorlijn van zo’n 600 meter lengte aan te leggen, kunnen treinen elkaar daar passeren. Hierdoor wordt het mogelijk om in de spits niet twee, maar vier treinen per uur tussen Emmen en Zwolle te laten rijden. Het aantal treinreizigers op dit traject stijgt al langere tijd.

Behalve een stukje extra spoor komt er een tweede perron. De vertraging bij de werkzaamheden in Emmen-zuid wordt veroorzaakt doordat Prorail de aannemer een aanvullende opdracht heeft gegeven. Het gaat hierbij om werkzaamheden die te maken hebben met de aansturing van seinen en wissels.

In het komende pinksterweekend rijden er van zaterdag tot en met maandag overigens geen treinen tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam. Vanwege de uitbreiding van het spoor bij Emmen-zuid wordt dan de bovenleiding aangepast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu