Vergiftiging ex-man: vrouw uit Steenbergen voor rechter

Een 50-jarige vrouw uit Steenbergen moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen, omdat zij zou hebben geprobeerd haar ex-man te vergiftigen. Dat deed zij volgens het Openbaar Ministerie (OM) door een onkruidbestrijdingsmiddel in het Senseo-apparaat te gooien.

De ex-man werd na het drinken van de koffie onwel en in het ziekenhuis opgenomen. De vrouw was bij haar ex op bezoek. Zij werd mei vorig jaar opgepakt op verdenking van moord. Na een paar maanden voorarrest kwam zij vrij.

Geen levensbedreigende situatie
De officier van justitie heeft toen de beschuldiging afgezwakt. Dat gebeurde naar aanleiding van een voorlopig rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In dat rapport constateert het NFI dat er geen levensbedreigende situatie geweest kan zijn, gelet op de aard van de stof en de hoeveelheid.

De verdenking poging tot moord heeft het OM laten vallen. De vrouw wordt ervan verdacht opzettelijk de gezondheid van haar ex-echtgenoot in gevaar te hebben gebracht. Zij zou een onkruidverdelger in het waterreservoir van het koffieapparaat hebben gedaan, waardoor het slachtoffer onwel werd. Hij kon na een nacht ziekenhuis naar huis.

De rechtszaak is dinsdagmorgen in Assen.

Nieuws

Meest gelezen

menu