Verkeerschaos bij Wildlands is nog lang niet ten einde

Het dagelijkse beeld in Emmen: drukte rond het kruispunt Ermerweg-Hondsrugweg. FOTO ARCHIEF JAN ANNINGA

Het duurt zeker nog een week of vijf voordat de verkeerschaos in Emmen ten einde is.

Het duurt zeker nog een week of vijf voordat de verkeerschaos in Emmen ten einde is.

Op 18 maart, een week voordat Wildlands Adventure Zoo aan de Ermerweg de deuren opent, moet het wegenbouwbedrijf De Roo klaar zijn met de reconstructie van het drukke kruispunt Ermerweg–Hondsrugweg. Dat kruispunt wordt nu zo aangelegd dat het verkeer elders uit het land via de Rondweg en Hondsrugweg makkelijk naar het parkeerterrein P-Zuid kan rijden.

Spijt
Of de gemeente daar alsnog spijt van krijgt, nu Q-Park de tarieven van dat park flink opgeschroefd heeft, moet de toekomst uitwijzen. Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) vindt de nieuwe tarieven (het dagtarief van 10 euro gaat al na 31 minuten in) ontoelaatbaar en wil een gesprek met de Q-Park-directie.

Opstoppingen
Los van die perikelen leiden de werkzaamheden aan het kruispunt tot flinke opstoppingen, vooral op de Hondsrugweg uit de richting van de tunnel. Het verkeer staat dikwijls vast tot in die tunnel. Commercieel directeur Erik Wolbers van De Roo zegt dat de verkeerschaos voorkomen had kunnen worden als er eerder met het werk begonnen was. ,,Dan hadden we niet het hele kruispunt in één keer hoeven aanpakken, maar had het werk wel twee keer zo lang geduurd. Nu is er vrij laat aanbesteed.''

Overigens heeft Wolbers ook het idee dat er veel verkeer passeert dat niets op de kruising te zoeken heeft. ,,Een optie is om van de N34 en Frieslandroute gebruik te maken.''

Werkbezoek
Woensdagmiddag brengt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, een werkbezoek aan Drenthe. Hij neemt onder meer een kijkje bij het werk in Emmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu