Verliefde stalker uit Meppel had op zijn telefoon honderden foto's van vrouw uit Hoogeveen die hij nauwelijks kende

„Een paar van die jongens hebben mij de kop gek gemaakt”, verklaarde een 35-jarige verdachte van stalking uit Meppel woensdag bij de politierechter. De man heeft een jonge vrouw uit Hoogeveen ruim anderhalf jaar lastig gevallen.

De rechtbank in Assen.

De rechtbank in Assen.

Drie zogeheten stopgesprekken van de politie hadden niet geholpen. De man beloofde telkens dat hij het slachtoffer met rust zou laten, maar zocht toch steeds weer contact.

De Meppeler kende de vrouw niet of nauwelijks, maar was wel verliefd op haar. Hij stuurde het slachtoffer via alle mogelijke sociale media ontelbare berichten. Tegen vrienden en kennissen van haar zei hij dat ze verkering hadden. Op zijn telefoon zijn honderden foto’s van haar gevonden.

Aangifte bij de politie

De vrouw voelde zich angstig en bedreigd door de Meppeler en deed aangifte bij de politie. Afgelopen augustus moest hij voor de politierechter verschijnen. De man werd 11 april aangehouden voor verhoor. Hij beweerde dat hij de vrouw daarna geen berichten meer had gestuurd. Maar dat bleek wel het geval. De politierechter besloot de zaak aan te houden voor extra onderzoek. Van de officier van justitie kreeg de man een contactverbod opgelegd.

Werkstraf en hulpverlening voor man met verstandelijke beperking

Op de zitting woensdag zei de officier dat het sinds die tijd rustig is gebleven en dat de man gestopt is met stalken van de Hoogeveense. De politierechter waarschuwde de man dat hij echt moet stoppen en dat stalkers lange gevangenisstraffen en zelfs tbs kunnen krijgen. De man beloofde dat. Uit een reclasseringsrapport blijkt dat hij een verstandelijke beperking heeft. De reclassering adviseert een werkstraf in combinatie met een contactverbod en verplichte hulpverlening.

Dat advies neemt de politierechter over. De rechter heeft bepaald dat de man op geen enkele wijze contact mag opnemen met de Hoogeveense vrouw en ook niet met haar familie en vrienden. De Meppeler is daarnaast veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 70 uur voorwaardelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu