Liefdesdrama in Drenthe: 52-jarige ex-medewerker van supermarkt Coop in Ruinen wordt verliefd op foute man. Zijn grote liefde helpt hem volledig de vernieling in

Een 52-jarige ex-supermarktmedewerker was getrouwd en durfde er heel lang niet openlijk voor uit te komen dat hij eigenlijk op mannen valt. Via een datingsite kwam hij in contact met ‘Martin’. Zijn grote liefde heeft hem totaal de vernieling in geholpen.

De medewerker van de supermarkt is ontslagen en vrijdag veroordeeld  voor verduistering van 20.000 euro aan boodschappen.

De medewerker van de supermarkt is ontslagen en vrijdag veroordeeld voor verduistering van 20.000 euro aan boodschappen.

Vrijdag moest de voormalig medewerker van de Coop in Ruinen op verdenking van verduistering voor de politierechter in Assen verschijnen. Volgens de eigenaar van de supermarkt heeft de verdachte tussen 1 oktober en november vorig jaar voor ruim 20.000 euro aan sigaretten, shag, kratten bier, koffie, sterke drank, krasloten en andere boodschappen achterover gedrukt.

Toneelstukje opgevoerd

Hoe hij te werk ging, was achteraf eenvoudig te construeren door het terugkijken van camerabeelden. Zijn medewerker kreeg elke dag rond half een telefoon. Dat was een seintje van de twee handlangers van ‘Martin’. Die twee kwamen naar de supermarkt en namen grote hoeveelheden dure producten mee zonder te betalen. Er werd een toneelstukje opgevoerd: de verdachte achter de kassa deed alsof hij de spullen scande en de handlangers fingeerden een betaling.

Het duurde meer dan een maand voordat de eigenaar ontdekte wat zich had afgespeeld. Want hij vertrouwde zijn medewerker volkomen. De verdachte heeft 13 jaar bij de supermarkt gewerkt. Collega’s en zijn familieleden waren verbijsterd toen het uitkwam. Dit gedrag paste totaal niet bij de man die zij kenden. ,,Ik snap het zelf ook niet”, verklaarde hij bij de politierechter.

Verblind door liefde

Volgens zijn advocaat Greet Smid kwam ‘Martin’ op een dag met het idee voor het nepscannen en het zonder betalen meenemen van goederen. De verdachte ging er in mee, omdat hij door toedoen van zijn grote liefde in de schulden was gekomen. ,,Hij heeft niet direct ‘ja’ gezegd. Het overkwam hem.” De advocaat stelt dat haar cliënt verblind was door liefde. Zij is ervan overtuigd dat ‘Martin’ een oplichter is die onder een valse naam via datingsites bewust op zoek gaat naar kwetsbare mannen. ,,Mijn cliënt werd voorgespiegeld dat ze een mooie toekomst samen zouden hebben, maar dan moesten wel eerst de schulden worden weggewerkt.”

De oplichter en de twee handlangers zijn niet opgespoord door de politie. Terwijl de verdachte meerdere adressen had doorgegeven en er herkenbare camerabeelden beschikbaar zijn. ,,Wij hebben de politie ook gevraagd om de hele groep aan te pakken”, zei de supermarkteigenaar. ,,Zij zijn nu al weer bezig om iemand in de ellende te storten.” De officier van justitie wist niet waarom dat niet was gebeurd. ,,Er had inderdaad meer onderzoek gedaan moeten worden. Het is slordig dat dit niet is gebeurd.”

‘Verwerpelijk dat geen onderzoek is gedaan naar de mededaders’

Volgens de reclassering heeft de verdachte (zonder strafblad) zich laten gebruiken. Hij was eenzaam en kwetsbaar en zo gefocust op de mooie toekomst die hem werd voorgespiegeld dat hij signalen van misbruik negeerde. De man krijgt nu hulp, onder meer om meer weerbaar te worden tegen dominante mensen. De affaire met ‘Martin’ heeft hem financieel geruïneerd en ook persoonlijk zwaar beschadigd. Hij is zijn baan kwijt.

De politierechter vindt het verwerpelijk dat de politie blijkbaar geen tijd heeft genomen om goed onderzoek te doen naar de mededaders, waardoor de verdachte er nu alleen voor moet opdraaien. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. De man moet de supermarkteigenaar 6000 euro schadevergoeding betalen (een flink deel van de schade is door de verzekeraar al vergoed).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu