Verloedering van stationshond Mannes is volgens VVD 'om te huilen'. En wat gaat Assen hier aan doen?

Hond Mannes staat er na nog geen jaar weinig florissant bij. Foto: Archief Jaspar Moulijn

Assenaren zijn maar al te trots op de houten stationshond Mannes, maar het standbeeld is er na de onthulling twee jaar geleden niet mooier op geworden.

Opnieuw heeft de Asser VVD-fractie in een brief aan het college kenbaar gemaakt, dat de staat van het beeld snel achteruit gaat. Vorig jaar juni was de boodschap hetzelfde en beloofde het college daarop verbetering na de zomer. Maar fractievoorzitter Martin Rasker zegt dat Mannes sindsdien nog verder achteruit is gegaan. ,,En dat is onbegrijpelijk, aangezien het beeld destijds aangeschaft inclusief tien jaar onderhoud”, aldus Rasker. „Het is om te huilen.”

Mannes moet weer glanzen

De aanschaf van Mannes - sinds de onthulling een belangrijk beeldbepalend kunstwerk voor Assen én een populaire selfiespot - kostte 150.000 euro.

,,Dat is met deze verloedering niet slechts een onbetamelijke verwaarlozing van het uitgegeven geld, maar moet niet leiden tot een deuk in de uitstraling van Assen. We dringen er bij het college op aan dat Mannes weer een toonbaar visitekaartje van Assen wordt en zijn benieuwd wat zij daarvoor gaat doen, zodat Mannes weer kan glanzen bij het station.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu