'Vermorzeld door conflict advocatenkantoor'

Rechtbank Assen. FOTO ARCHIEF DVHN

Het ontslag op staande voet van een medewerkster van Advocatenkantoor Schuurmans in Roden is woensdag in de rechtbank teruggedraaid.

Directeur Wouter Schuurmans heeft een groot conflict met zijn voormalige mededirecteur. Volgens hem heeft zijn ex-zakenpartner jarenlang de zakelijke rekening gebruikt voor privé-uitgaven. De medewerkster wordt ervan beticht dat zij hem hielp met het opstellen van valse facturen.

Haar raadsman Erik Roelvink zei dat de vrouw, die al twintig jaar bij het advocatenkantoor werkt, alleen opdrachten heeft uitgevoerd van de toenmalige directeur. ,,Precies zoals ze dat altijd heeft gedaan.”

Volgens de raadsman wordt de medewerkster vermorzeld door het conflict tussen de ex-partners van het advocatenkantoor. Hij stelde dat er geen enkele grond is voor ontslag op staande voet. Ina Slofstra, de raadsvrouw van Schuurmans, weersprak dat. Zij zei dat de medewerkster in ruil voor de vervalste facturen cadeaus en geld ontving. In totaal zou de oud-directeur ruim 150.000 euro aan het bedrijf hebben onttrokken.

De kantonrechter liet weten dat hij in het dossier over de medewerkster niets ziet dat een ontslag op staande voet rechtvaardigt. Buiten de rechtszaal gingen de partijen in onderhandeling. Ze zijn tot een overeenkomst gekomen. Om deze definitief te maken, is op hun verzoek de zaak twee weken aangehouden.   

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu