Vernieuwd fietsknooppuntennetwerk Drenthe geopend

Foto: Recreatieschap Drenthe

Op vrijdagmiddag is het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk van de provincie Drenthe geopend in Exloo.

Gedeputeerde Henk Brink (VVD), wethouder Nynke Houwing (VVD) van gemeente Borger-Odoorn en Robert Kleine (CDA), wethouder gemeente Emmen en voorzitter Recreatieschap Drenthe waren bij de opening aanwezig en onthulden in een informatiepaneel.

Vernieuwingen

Het fietsnetwerk loopt door verschillende steden en dorpen en komt langs bezienswaardigheden, recreatiebedrijven en horecagelegenheden. De koppeling met onder andere horeca en musea is volgens Brink een belangrijke impuls voor de vrijetijdseconomie.

Sinds het najaar van 2018 is er gewerkt aan de vernieuwing van het fietsknooppunt door Recreatieschap Drenthe. In het nieuwe fietsnetwerk zijn 90 extra knooppunten toegevoegd en vele routes aangepast. Het fietsnetwerk is uitgebreid naar een lengte van 2.550 km en telt nu 650 knooppunten. Ook zijn alle informatiepanelen vervangen. De kosten voor de vernieuwing van het netwerk en het onderhoud voor de komende tien jaar bedragen anderhalf miljoen euro. Provincie Drenthe draagt 500.000 euro aan subsidie bij, de Drentse gemeenten betalen de overige kosten.


Nieuws

Meest gelezen

menu